Захисники Харківщини отримали важливу техніку (ФОТО)

Вартість такої “пташки” складає майже мільйон гривень

Захисникам Харківської області передали дрон-бомбардувальник. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що ударний БПЛА українського виробництва може долати відстань до 7 кілометрів та переносити вантаж вагою до 10 кілограмів.

Дрон-бомбардувальник “Шуліка” передали для підрозділів 92-ї Окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка. Придбання БПЛА спільно профінансували всі вісім громад Куп'янської району. “Кожен такий дрон допомагає відстежувати й нищити ворога вздовж лінії фронту, а також зберігати життя наших воїнів”, – сказав Олег Синєгубов.

Вартість такої “пташки” складає майже мільйон гривень. Найближчим часом для українських захисників та захисниць передадуть ще один куплений аналогічний БПЛА. Начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін розповів, що наразі військові-оператори проходять відповідне навчання щодо управління технікою.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що прикордонники бригади Гвардії наступу “Сталевий кордон” підняли прапор у “сірій зоні” на Харківщині. Про це повідомляє видання з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

“Прикордонники бригади Гвардії наступу “Сталевий кордон” підняли синьо-жовтий стяг у прикордонному з рф населеному пункті Тополі на Харківщині, який знаходився в “сірій зоні”. Окупанти повинні постійно бачити, як майорить наш прапор, та пам'ятати – “Ми завжди готові захищати свої землі та знищувати ворогів!”, - йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися