Куди піти у Харкові у серпні: найцікавіші події

Зібрали найцікавіші заходи, які відбудуться у Харкові протягом серпня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які заплановані на серпень у Харкові. Через війну подій у місті не так багато, але є концерти, вистави, шоу, стендап та навіть швидкі побачення. Обирайте на власний смак і не сидіть вдома, але не ігноруйте повітряні тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.

Огляд афіши Харькова на серпень:


Фотовиставка "Трійко"

Учасники виставки висвітлюють події, що відбуваються в країні не тільки в українських, а й в закордонних медіа. Учасники: Іван Самойлов, Петро Чекаль, Яків Ляшенко. Куратори: Веро Юзепчук та Магран Тата.

Коли: кожен день до 11 серпня, о 17:00

Де: на подвір'ї "Кава Медіа", вул. Пушкінська, 63

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Виставка живопису Анастасії Худякової "Багатозначність"

Ця виставка - це погляд на реалізацію життєвого шляху та вплив долі на наше існування. В композиціях художниці знаки виступають не просто як орієнтири на дорозі, але як метафора нашого постійного пошуку та вибору шляхів. Кожен знак на полотні символізує окрему життєву ситуацію, розгалуження або ризик, з якими ми можемо зіткнутися в своєму житті. Вони нагадують нам про необхідність робити рішення та направляти своє життя в вірному напрямку. Частина експозиції є художньою реакцією на війну, усвідомленням нової реальності, з якою зіткнулися українці, а також переосмисленням образів та символів, які виникли у цей непростий час. "Багатозначність" надає можливість глядачам переглянути свої власні життєві шляхи, зрозуміти їх унікальність та важливість, а також знайти інспірацію для подальшого розвитку та самовдосконалення. Виставка пропонує глибоку рефлексію про сутність нашого існування та допомагає відкрити нові перспективи для розуміння себе і світу навколо нас.

Коли: 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12 серпня 11:00

Де: Мистецтво Слобожанщини, площа Свободи, 5, Держпром, 9 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку Скверу Незалежності)

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Шоу "Імпровізація"

Це неповторне комедійне шоу без сценарію та підготовки, яке створюється на ваших очах та в єдиному екземплярі. Коміки-приміряють на себе абсурдні та дивовижні образи, і опиняються в найнесподіваніших ситуаціях. 

Коли: 4 серпня, о 19:00

Де: FakeRabbit, вул. Сумська, 35Б

Вартість: 100 грн

Квитки за посилання 


Поетична вистава "Сповідь харківського волонтера"

Вистава харківського актора та волонтера Антона Жилякова. В основу вистави полягли вірші сучасних українських поєтів Сергія Жадана, Тетяни Власової, Катерини Бабкіної та інших літераторів, які сьогодні формують український культурний простір, а також власні волонтерські історії, пережиті під час війни. Вистава має арт-терапевтичний ефект.

Коли: 4, 6, 11 серпня, о 19:00

Де: Арт-простір "79 Кут", вул. Пушкінська, 79/1

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням


Концерт Robert Lighthouse

Роберт Лайтхауз (Robert Lighthouse) - людина-оркестр родом зі Швеції, проживає у США. Його музична кар'єра триває понад сорок років, вісім з яких він провів у паломництві знаковими місцями Дельти Міссісіпі, де народжувався блюз. Протягом тривалого творчого шляху, Роберт брав участь у найпрестижніших блюзових фестивалях світу, та зіграв з багатьма відомими музикантами, серед яких Robert Cray, Taj Mahal, Mick Fleetfood, David Lindley, John Hammond. В його унікальному стилі вловлюється вплив Muddy Waters, Dr. Ross, Elmore James, John Lee Hooker та Jimi Hendrix. Роберт настільки точно передає атмосферу часів зародження й розквіту блюзу,що його музика набуває гіпнотичних і трансцендентних відтінків.

Коли: 5 серпня, о 18:00

Де: Art-Area ДК, вул. Чернишевська, 13

Вартість: 300 грн

Квитки за посиланням 


Швидкі побачення 25+

Організатори роблять дійсно американський формат – 10-12 побачень за 1 вечір, майже як у фільмі "Метод Хітча", "Доктор Хаус" та іншим. Приходять хлопці та дівчата на вечірку, щоб познайомитись один з одним, знайти свою половинку, нових друзів або весело провести час. Усі сідають за столи по 2 людини (хлопець та дівчина). На знайомство у кожної пари є 5-7 хвилин.

Потім дівчина залишається сидіти на місці, а хлопець переходить до наступного за номером столу. Дівчата сидять за столиками, чоловіки пересідають за сигналом ведучого заходу. У кожного учасника є своя анкета, у якій він відмічає особу протилежної статі, який (яка) йому сподобалась (сподобався). 

Коли: 6 серпня, о 16:00

Де: FakeRabbit, вул. Сумська, 35Б

Вартість: 590 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Нічна зміна"

Довгоочікуване продовження спектаклю "Мужики не танцюють ...". Вас чекає зустріч з улюбленими героями і новими, не менш яскравими, персонажами. Має бути дуже весело та смішно. 

Коли: 11 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Експеримент, або Симфонія спокуси"

Пікантна комедійна вистава заснована на реальній життєвій історії. В сюжеті сімейні стосунки Едуарда і Насті переживають кризові моменти і заходять у глухий кут. Аби зберегти шлюб, чоловік і жінка вирішують піти на експеримент, щоби внести родзинку у своє інтимне життя – вони запрошують пару досвідчених експертів-практикантів для цієї пікантної справи. Іншими словами, "вирішили спробувати". Але випадково до них потрапляє інша пара, зі зовсім іншими намірами і цілями, "не з цієї опери". І тут починається найсмішніше і "найсмачніше".

Коли: 12 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Приємна несподіваність"

"Приємна несподіванка" - це історія про взаємини двох чоловіків, євреїв. Свів їхній нещасний випадок: один збив іншого на дорозі. Наші герої – молодий хлопець та літній самотній чоловік. І тепер хлопцю доводиться доглядати старого: такий вирок суду. Але як бути, якщо потерпілий – не бажає йти на контакт і віддає перевагу самоті? Надздібності та кмітливість, всілякі хитрощі – про це та багато іншого виставу "Приємна несподіванка". Постановка змусить неодноразово посміхнутися і замислитися над тим, як часом випадок зближує двох абсолютно різних, на перший погляд, людей. Режисер – Ольга Гаврилюк. Ролі виконують Народний артист України Олексій Вертинський та Артем Ємцов.

Коли: 15 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


Легенди Світового Джазу

Під час концерту ви поринете у неповторну атмосферу старого джазу у виконанні неперевершених музикантів України. У програмі відомі твори Луї Армстронга, Ели Фіцжеральд, Френка Сінатри та інших 

Коли: 17 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Пригоди італійців в Італії"

На вас чекає вибухова суміш гумору, талановитих артистів та захоплюючої історії. На сцені гратимуть Олексій Вертинський, Ксенія Вертинська, Даніїл Маржець, Валерій Шалига, Світлана Шалига, Христина Синельник, Микита Слободенюк, Владислав Дмитрук, Христина Комарова, Ігор Крикунов, Петро Зузяк. Сюжет комедії "Пригоди італійців у Італії" розгортається в італійському місті Неаполь. Забезпечений дядько Феліче Шошамокка вирішує навідати свого племінника Чічілло, якого він навчає в медінституті. Дядечкові не терпиться дізнатися, на що перетворилися його вкладення і чого досяг улюблений племінник. Але Чічілло давно вже кинув навчання, а гроші прогуляв. Коли дядько просить показати результат його навчання - клініку для душевнохворих - хлопець знаходить рішення. Разом із друзями підприємливий гуляка перетворює один із хостелів на медичний заклад, а його друзі грають роль божевільних. Дядечко Феліче розуміє, що щось не так з цією лікарнею. І тут починаються комічні ситуації на межі здорового глузду...

Коли: 19 серпня, о 19:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Сильні слабкі жінки"

Кожна жінка мріє бути сильною і в той же час кожна жінка мріє бути слабкою. І обидві вони мають рацію. Кожна жінка хотіла б сказати собі: "Я сильна жінка і заявляю про свою силу. Я знаходжу в собі багато прекрасного. У мене чудова душа. Я розумна і красива жінка. Я люблю себе. Я хочу бути самою собою, любити себе такою, яка я є. Я незалежна. Я сама дбаю про себе. Я розширюю свої можливості. Я можу жити, як хочу, можу стати такою, якою хочу. У мене чудове життя. Моя життя повне любові". Але приходить час і кожна мріє забути про це і стати слабкою поряд зі своїм чоловіком.

Коли: 20 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Вечір сміливого гумору. Підпільний стендап

На сцені виступатимуть Антон Стенюк - Конор МакГрегор Українського стендапу. Комік, котрий жартує та сміється над собою і навколишнім світом. Кожний виступ навнений іронічними інтерактивами з глядачами та імпровізацією. Женя Коротков - молодий амбітний комік з акторської сім’ї, маестро рілсів і тіктоків. Буде смішно, незабутньо, а головне - неповторно. 20% від проданих квитків піде на ЗСУ. Вхід для бійців ЗСУ та ТРО - безкоштовний.

Коли: 20 серпня, о 18:00

Де: FAT GOOSE PUB, ул. Космічна, 21

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням


Концерт CHEEV "Гарно так"

CHEEV (Владислав Чижиков) - молодий виконавець з Білорусії, що проживає на території України та співає українською. Його талант був оцінений на "Голос країни" і вже у 2019 році, під псевдонімом CHEEV, відбувся дебютний реліз пісні "Оберігати". А 2021 - рік випуску першого альбому "Drama". Стиль CHEEV - це комбінація жанрів інді та альтернативи, в поєднанні з особливим вокалом та ліричним текстом. Композиція "Гарно так" потрапила в чарти не лише в Україні, а й в Європі. Цей трек захопив TikTok та Instagram. Все завдяки ідеї поєднати в пісні оптимізм та віру в майбутнє.

Коли: 20 серпня, о 19:00

Де: resto&music hall PROBKA, вул. Сумська, 3

Вартість: 500 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Коханець в стилі ретро"

Чоловік зненацька повертається з відрядження, а його дружина не одна. Пригоди тільки починаються… Все змішалося цієї ночі. Обман, зрада, веселощі, дурість і, звичайно ж, кохання. Лірична комедія "Коханець в стилі ретро" здатна торкнутися навіть найдосвідченішого глядача за живе, змушуючи задуматися над необхідністю збереження людської гідності за будь-яких обставин, особливо якщо йдеться про найближчих людей. Почути, зрозуміти та пробачити – ось основна тема вистави.

Коли: 24 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 200 грн

Квитки за посиланням 


KharkivAviaFest-2023 (подія може бути перенесена)

Це головний open-air року: дводенний фестиваль для всієї родини з 6-годинним авіашоу і різноманітними пізнавальними та розважальними локаціями на землі. Кращі пілоти України та гості з-за кордону на своїх літаках і вертольотах дивуватимуть і надихатимуть вас. На аеродромі "Коротич" для вас готують демонстрацію різноманітності авіаційних напрямків і виступи кращих авіаторів, великий авіазліт, презентації авіатехніки, повітряні перформанси, пізнавальні виставки досягнень науки і техніки, музичний концерт з живою музикою, великий парк розваг та активностей. Кожен може виконати ознайомлювальні польоти, повітряні прогулянки і стрибки з парашутом і цікаво відпочити в окриляючій атмосфері.

Коли: 25 та 26 серпня, о 11:00

Де: Аеродром "Коротич", с. Коротич, вул. Сонячна, 42

Вартість: 310 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Дорослі забави"

На вас чекає дійсно незабутній відпочинок в атмосфері творчості. Адже ролі у спектаклі виконують видатні талановиті актори: О.Сумська, В Борисюк, В. Ямненко, А.Вахліовський, І. Приходько. "Дорослі забави" – це шалена добірка кумедних історій, сповнених витонченого гумору й ліризму. Багато хто у героях вистави впізнає своїх знайомих або навіть і себе. Ви іще раз побачите, наскільки різноманітною і непередбачуваною інколи буває доля. Спектакль подарує гарний настрій та зачарує майстерною акторською грою, красивим музичним оформленням та стильним сценічним рішенням.

Коли: 26 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням 


Мюзикл "HOTEL"57": секстет колишніх"

Комедія, яка не залишитись байдужим нікого. Нове звучання улюблених  світових хітів в джазовій обробці. В сюжеті: самотній чоловік, який знедавна керує власним готелем, обманом запрошує своїх колишніх подружок до готелю, задля участі в авторському експерименті. Експеримент полягає у диференціації "не ідеальних" рис колишніх, щоб у майбутньому, не допуститись помилки і не зіштовхнутись з ними знову. На його думку, саме відокремлення вад колишніх допоможе йому знайти ідеальну жінку! Та чи погодяться дівчата на цей експеримент? Дізнаєтесь під час вистави.

Коли: 27 серпня, о 18:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "У Джазі тільки бабушки"

Яскрава, смілива, блискуча комедія з несподіваним фіналом. Коли настають складні часи – чого тільки не зробиш заради грошей! А заради великих грошей можна ризикнути і по повній! Двоє мужиків вирішують заробити на новий рік продавши себе, як поп зірок минулого. Дуже далекого минулого. Переодягнувшись у гламурних бабушок вони з блиском реалізовують задумане поки в одну з них не закохується мільярдер і щоб їх не викрили доводиться імпровізувати.

Коли: 30 серпня, о 18:00

Де: Харківський театр ім. Т.Г. Шевченка, вул. Сумська, 9

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 

Читайте также