У Харкові наркоман прийшов в дитсадок – до приїзду поліції його стримувала завідуюча

35-річний чоловік під кайфом спочатку вимагав поліцію, а потім утік від лікарів

"Забарикадувався на другому поверсі в роздягальні групи N 6, потім сів на підвіконня відкритого вікна і погрожував вистрибнути", - так описують в соцмережах візит невідомого чоловіка в харківський дитсадок № 428. Інцидент стався вдень 2 березня. За інформацією з соцмереж, діти під час візиту непроханого гостя перебували в ігровій кімнаті за стінкою. Вихователі закрили нібито малюків у групі, а тим часом адміністрація викликала поліцію і швидку допомогу. Пишуть в соцмережах і про те, що візитер знаходився в стані наркотичного сп'яніння.

Чоловік був не в собі, визнає завідуюча дитсадком №428Татьяна Шевченко, але точно не барикадувалися і агресії не виявляв.

"Зайшов чоловік, піднявся в роздягальню, попросив допомоги: викликати поліцію. І дітей не було в цей час в групі – вони знаходилися на прогулянці. Малеча взагалі не бачила цю людину", - розповіла " Коментарям. Харків" Тетяна Шевченко.

Співробітники швидко викликали поліцію, натиснувши тривожну кнопку. Заспокоювала непрошеного гостя завідуюча дитсадком – той чогось боявся. Про свої страхи Тетяна Шевченко не згадує, говорить, усвідомила ситуацію вже пізніше, коли чоловіка відвезли.

"Неприємно було, ну а що лякатися – все одно треба якось це питання вирішувати", - просто пояснює Тетяна Шевченко.

WJb1yt0cmvcLwoJhc86Yhk85v.jpg

35-річний чоловік дійсно був у стані наркотичного сп'яніння, повідомив "Коментарям. Харків" директор "Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Віктор Забашта. Але пацієнт утік від медпрацівників, коли його передавали в реабілітаційний центр на ХТЗ.

Це вже не перший випадок за останній тиждень, коли наркомани в стані сп'яніння заходять на територію навчальних чи дошкільних установ. Так, 26 лютого учні 4 класу школи №166 на перерві стали свідками, як невідомий чоловік зробив собі ін'єкцію назадньому дворі, прямо під вікнами класу. Цей інцидент діти зняли за допомогою мобільного телефону.

Ми не маємо права боротися з наркоманами, але у нас усі установи освіти підключені до тривожних кнопок, говорить директор департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

"Наша обов'язок по тривожній кнопці викликати поліцію, викликати, якщо потрібно, ДСНС – і нехай вони цим займаються. А ми в цей час повинні убезпечити дітей. Ми і дітям пояснюємо, що потрібно відразу повідомити дорослим (про небезпеку - прим. авт.)", - зазначила Деменко.

На тлі того, що на території шкіл усе частіше роблять закладки, які як магнітом притягують наркоманів, міська батьківська рада хоче організувати добровільне патрулювання навчальних закладів, повідомила директор департаменту освіти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися