Стало відомо, скільки жителів Харківської області втратили роботу через карантин

Директор Департаменту соціального захисту населення розповів, що причиною безробіття є застаріла система центрів зайнятості

У центрах зайнятості Харківської області на обліку перебувають понад 50 тисяч осіб, які втратили роботу через карантин. Про це повідомив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрій Шпарага в Харківському прес-клубі.

Шпарага заявив, що сьогодні фіксується значне зростання безробіття. На його думку, головною проблемою є стара система, за якою працюють центри зайнятості.

"Ми досі живемо в системі таких понять, до яких ми звикли ще в радянські часи. Тобто нам би всім дуже хотілося, щоб ми прийшли в Центр зайнятості і нам надали роботу або матеріальну допомогу, яка, якщо брати за принципом західних країн, нас би влаштувала. Наприклад, в тій же Німеччині допомога - близько 1000 євро. Ми виплачуємо сьогодні громадянам, які в умовах карантину втратили роботу, 1000 гривень, то звичайно це сьогодні не задовольняє", - пояснив Шпарага.

Також він вважає, що потрібно брати приклад з Китаю, де людей навчають затребуваним професіям на ринку. На його думку, у нас велика частина фахівців незатребувана через те, що навчальні заклади самі формують навчальний план і завдання.

"У Китаї, щоб створити навчальний план і у відповідність з ним випускати фахівців, які потрібні в регіоні, це питання вирішують три людини на рівні області. Це-роботодавці, які знають, хто потрібен на ринку; якщо говорити по-нашому - департамент соціального захисту та Центр зайнятості", - підсумував Шпарага.

Нагадаємо, у Харкові 15 тисячам підприємцям роздали гроші.

 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися