Харківська лікарня хоче придбати мішки для померлих у 20 разів дорожче за ринкову вартість

Згідно тендеру, один мішок планують придбати більше ніж за 2 тисячі гривень, хоча його вартість не перевищує 150 гривень

Багатопрофільна лікарня №17 у Харкові оголосила тендер на закупівлю 200 паталогоанатомічних мішків вартістю 2 225 гривень кожний. Про це повідомив Харківський антикорупційний центр з посиланням на відповідний тендер на сайті Prozorro.

Загальна сума закупівлі, яку хоче витратити лікарня, складає 445 тисяч гривень. Відповідно до тендерної документації, за ці кошти мають придбати 100 мішків розміром 210 см на 80 см,  здатних витримати вагу до 100 кг та 100 більш міцних мішків 220 см на 90 см, вантажопідйомністю до 130 кг.

В середньому вартість таких мішків складає 110-150 гривень, про це свідчать дані в українських інтернет-магазинах. Також на сайті Prozorro є вже завершені тендери цього року від Харківської обласної клінічної лікарні. Медзаклад платив по 110 гривень за один мішок.

Трохи пізніше, після повідомлення ХАЦ про різницю між реальною вартістю та оголошеною для тендеру у 20 разів, на сайті Prozorro з'явилися оновлені тендерні документи, у яких було виправлено кількість мішків з 200 аж на 3 420. Таким чином вартість мішка у середньому стала становити 130 гривень. Відповідне порівняння опублікувала депутатка Харківської міськради від "Слуги народу" Аліна Мустафаєва. Також вона зазначила, що керівництво лікарні мало також замінити дані про кількість мішків й у інших документах щодо закупівель. Також вона зазначила, що з цього приводу буде скеровано звернення до прокуратури.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у  Харківській області колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Кацуба за місяць прикупив собі шість земельних ділянок. Відповідну оновлену декларацію він опублікував 9 жовтня.

Читайте также