«Контора по заготівлі металобрухту»: співробітники вагоноремонтного заводу звернулися до президента

Всупереч словам губернатора області Олексія Кучера, працівники ПАТ "ПВРЗ" кажуть, що ситуація погіршилася

Працівники ПАТ "ПВРЗ" протестують проти плану оптимізації діяльності підприємства, який прийняв правління "Укрзалізниці", і просить керівництво країни втрутитися в ситуацію.

Згідно з планом, нарікають робітники, будуть мінімізовані всі види ремонту вантажних вагонів та збільшиться кількість робіт з переробки вагонів на металобрухт.

“Негайне скорочення всього адміністративного персоналу, пов'язаного з плануванням і виконанням ремонту вагонів; перегляд плану закупівель та їх мінімізація. Такий план "оптимізації" збільшить формальні доходи для АТ "Укрзалізниця", але не для підприємства", – йдеться у зверненні первинної профспілкової організації на ім'я президента, спікера, прем'єра й міністра інфраструктури.

Зазначимо, що губернатор області Олексій Кучер раніше неодноразово повідомляв, що проблеми вирішуються. За його словами, станом на 1 квітня, на підприємстві немає боргів по зарплаті, відремонтовано 80 вагонів, а це виконання плану на 100%, і є нові замовлення. Проте працівники заводу запевняють, що ситуація тільки погіршилася.

На думку трудового колективу, подібними діями іноземні члени правління "УЗ" намагаються цілеспрямовано перетворити колись успішне виробництво в "контору по заготівлі металобрухту", замість того, щоб відновлювати вантажний вагонний парк, відроджувати галузь і створювати нові робочі місця.

"Колектив дуже працьовитий, колектив просить: дайте роботу. Ми залишилися практично голі і босі. Сьогодні треба кожну копійку просити в "Укрзалізниці", і завдяки членам Наглядової ради, членам правління ми практично зупиняємося. 150 років роботи підприємства - зроду такого не було, щоб ми стільки стояли. Ми по півроку не отримували зарплату, але ми знали, що підприємство запрацює і люди отримають свою зарплату. Сьогодні надії немає", - нарікає голова профкому Панютінського вагоноремонтного заводу Валентина Левченко.

Раніше ми повідомляли, що журналісти зловили голову Харківської ОДА Кучера на дезінформації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися