Приватизацію підтримую, але продавати легендарні для України підприємства не можна, - Світлична

Народний депутат Юлія Світлична впевнена, що стратегічні підприємства не можуть бути збитковими

Народний депутат України Юлія Світлична висловила свою думку щодо масштабної приватизації, яку анонсувала влада, і економічних резервів держави. Відповіді на ці та інші питання парламентарій дала в інтерв'ю журналісту РБК-Україна.

Говорячи про економічні резерви держави Юлія Світлична зазначила, що "це дуже широке питання".

"Щоб не вдаватися в макроекономічну дискусію, можу відзначити, що багато що залежить від успіху української промисловості та бізнесу. Це зростання ВВП і робочі місця. Без цього ніяк. Держава повинна це розуміти. І якщо бізнес вимагає чесного партнерства з боку держави і зрозумілою фіскальної і дозвільної системи, то державні промислові підприємства вимагають ефективного управління з боку власника – держави", - розповіла нардеп.

Також Юлія Світлична зазначила, що "потрібні зміни в законодавстві, дієва система державних замовлень, комплекс антикорупційних заходів, а головне - зовсім інший підхід до управління державними промисловими активами, який зараз в уряді фактично відсутній".

Відповідаючи на питання щодо масштабної приватизації, яку анонсувала влада, народний депутат сказала: "Приватизацію підтримую, але не стратегічних підприємств, які є легендами держави, і за своєю суттю не можуть бути збитковими".

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що Центральна виборча комісія одностайно проголосувала за призначення Юлії Світличної народним депутатом. Так, ЦВК постановила видати Юлії Світличній, яка здобула перемогу по 179 округу в Харківській області з рекордним результатом в 78%, тимчасове посвідчення нардепа.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися