Стало відомо, у скільки обійдеться поїздка платною трасою в Харківській області

Всього в Україні мають намір побудувати шість платних доріг

В Україні мають намір побудувати платну трасу M-29 / M-04 / M-18, яка з'єднає Харків, Дніпро і Запоріжжя. У міністерстві інфраструктури озвучили вартість проїзду такою дорогою, пише "Город Х", посилаючись на "Суспільне".

Так, за один кілометр платної дороги в країні водієві необхідно буде заплатити від 0,023 до 0,133 євро залежно від автомобіля.

"Постановою Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2020 №1312 затверджено максимальний розмір плати за разовий проїзд автомобільною дорогою загального користування, побудованою на умовах концесії, який становить, залежно від категорії транспортного засобу, від 0,023 до 0,133 євро за кілометр", - зазначила заступник міністра інфраструктури Анна Юрченко.

Всього на території України планується побудувати шість платних трас:

M-29 / M-04 / M-18 - Харків-Дніпро-Запоріжжя;

M-03 - Бориспіль-Полтава;

M-14 - Херсон-Миколаїв;

M-06 - Київ-Житомир-Рівне;

M-08 / M-19 - Ягодин-Ковель-Луцьк;

M-04 / H-11 - Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв.

За словами фахівців, у європейських країнах платні дороги є нормою, але в Україні їх поки що немає. Щоб побудувати такі траси, потрібно як мінімум 250 млн доларів. Практично всі заявлені дороги повинні переобладнати під світові стандарти.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Харкові на пішохідних переходах почали масово встановлювати фігурки, що зображують школярів. Загалом найближчим часом планується встановити 100 макетів на нерегульованих переходах і просто вздовж доріг, розташованих поблизу навчальних закладів.


Читайте также