Ціни на оренду нерухомості в Україні зростають: яка ситуація у Харкові

Оренда двокімнатної квартири у містах-мільйонниках коштуватиме в середньому 10 тисяч гривень

Вартість оренди квартир в Україні продовжує зростати. Проте ціни на орендоване житло у Харкові залишаються найнижчими серед великих українських міст. Про це повідомили в ефірі телепрограми "Сніданок з 1+1", пише ТСН.

Зазначається, що відповідне дослідження було проведено електронним ресурсом розміщення оголошень. Так, кількість пропозицій оренди нерухомості за останні кілька місяців скоротилася. Через що, власне, зросла ціна.

Найбільше вартість підскочила у Києві, де за оренду квартири з однією кімнатою доведеться заплатити близько 11 тисяч гривень. У Дніпрі, Львові, Одесі орендована "однушка" коштуватиме 7-8 тисяч гривень.

У Харкові, зазначають журналісти, найнижча ціна на оренду квартир – від 6,5 тисячі гривень.

Оренда двокімнатної квартири в містах-мільйонниках коштуватиме в середньому 10 тисяч гривень, трикімнатну — від 12 тисяч.

Нагадаємо, що з початку поточного року ціни на приватні будинки на околицях Харкова збільшились на 10-15%. Найбільше мають попит будинки сучасної забудови, площа яких від 80 до 150 кв.м., та земельною ділянкою близько 10 соток. У цьому дефіцит якісних пропозицій сягає 20%.

Останні кілька місяців в Україні збільшилася вартість приватних будинків. Так, у період з липня по вересень житло недалеко від великих міст, зокрема Харкова, зросло у ціні на 3-5%.

Раніше "Коментарі" писали, що за даними голови Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрія Пити, за останні три місяці у найбільших українських містах, зокрема й у Харкові, вартість земельних ділянок збільшилася на 5%.

Читайте также