Вересень у Харкові: опадів і градусів було мало

У Харкові був аномально холодний вересень

У Харкові середньомісячна температура повітря у вересні склала 13Є4 градуса тепла. Нормою ж вважається 15,1 градуса. Іншими словами, відхилення від норми склало -1,7 градуса. Про це розповіли на сайті "Погода і клімат", посилаючись на інформацію про погоду з метеорологічної станції Харків (Харківська область, Україна).

Крім цього, у Харкові за минулий місяць випало 28 мм опадів, що становить лише 63% від норми (44 мм). Найнижчу температуру в 1,3 градуса зафіксували 30 вересня, а найвищу у 27,4 градуса - ще 13 вересня. З відповідними графіками й таблицями можна ознайомитися нижче.

"Значення температури повітря та опадів у таблиці наведені за метеорологічну добу, яка в Харкові починається о 18 год. за всесвітнім часом (о 20 год. за місцевим часом). Будьте уважні: при неправильному добовому ході температури максимум за добу може бути відзначений вночі, а мінімум - днем. Тому невідповідність зазначених у таблиці значень нічним мінімумамів і денних максимумів з архіву не є помилкою!" - уточнили синоптики.

Нагадаємо, в Харківській області станом на 1 жовтня коронавірус виявили у 1225 жителів. За добу від коронавірусу померло 20 осіб. Про це розповіли в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України. В області COVID-19 діагностували вже у 166 688 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3957 хворих. Одужало від коронавірусу вже 150 042 людини. Зараз під наглядом медиків знаходиться 12 689 пацієнтів.

Читайте также