НАБУ проводить перевірку щодо голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко, - ексдепутат міськради Дмитро Маринін

НАБУ порушило кримінальне провадження відносно голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко

Національне агентство по боротьбі з корупцією України відкрило кримінальне провадження щодо поїздки чоловіка голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко на службовому авто дружини за кордон для придбання бізнесу у Франції.

Про це на власній сторінці у Facebook написав колишній депутат Харківської міськради Дмитро Маринін.

"НАБУ порушило  кримінальне провадження відносно голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко чий чоловік Віталій Луценко в листопаді минулого воєнного року на її службовому авто з її особистим водієм за кермом виїхав за кордон і в місті Канни (Французька республіка) придбав фірму з рестораном на набережній. Тримаємо руку на пульсі. Тому що Закон один для всіх", - зокрема написав він.

Також в іншому пості політик додав, що попри розслідування, пов'язане з корупцією, Єгорова-Луценко, "повідомила, що братиме участь у виборах на пост президента Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Українська асоціація районних та обласних рад".

"У зв'язку з цим у мене виникає питання до представників Офісу президента, а зокрема до заступника голови Офісу з питань регіональної політики, пана Олексія Кулеби. У вас що таке спеціальне завдання - топити президента, оточуючи його потенційними корупціонерами?! Ви ж знаєте, що НАБУ відкрило кримінальне провадження стосовно Тетяни Єгорової-Луценка. І замість того, щоб усунути її з посади голови Харківської облради та виключити з партії "Слуга народу" на час слідства, ви робите вигляд, що все добре. Ви вважаєте що терпіння народу нескінченно?" – обурився Маринін.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що в жовтні 2022 року чоловік Тетяни Єгорової-Луценко Віталій Луценко на службовому авто Харківської облради, за кермом якого перебував водій голови облради Валерій Ключко, виїхав за кордон. Водій перетнув державний кордон як волонтер, внесений до системи "Шлях", що підтвердили в Харківській ОВА, відповідаючи на запит журналістів.

У Франції Віталій Луценко оформив угоду щодо придбання ресторану MIDI AU SOLEIL. У французьких реєстрах міститься інформація, що Віталій Луценко є резидентом Франції та володіє також квартирами у країні та нічним клубом No Name у м. Ніцца. 

Після оприлюднення цієї інформації у ЗМІ НАЗК розпочало перевірку щодо можливих корупційних правопорушень Тетяни Єгорової-Луценко та моніторинг способу її життя.

Читайте также