Чим раніше займалася нова заступниця голови ХОВА: що відомо

Про попередню діяльність заступниці Харківської ОВА Харківський антикорупційний центр опублікував розслідування.

Нова заступниця голови Харківської обласної військової адміністрації Олена Логвинова кілька років тому мала бізнес у російській федерації та роздавала підряди своєму близькому оточенню. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр, інформують "Коментарі. Харків"

Нагадаємо, 1 вересня 2023 року Логвинову, яка, за даними медіа, приходиться двоюрідною сестрою нардепу від партії “Слуга Народу” Павлу Якименку, призначили заступницею начальника Харківської ОВА. Вона відповідає за медичний напрямок.

До призначення у ХОВА Олена Логвинова очолювала стоматологічну поліклініку №7.

Спочатку про зв’язок Логвинової з партією Мураєва “Наші” три дні тому написав харківський журналіст Павло Федосенко.

“Згідно з реєстром Сlarity Рroject, пані Логвинова була головою Шевченківської районної організації партії “Наші”. Так-так, тієї самої забороненої партії колаборанта Євгенія Мураєва. Можна було б припустити, що то якась інша Олена Валентинівна Логвинова, та членом Ради того ж партосередка вказана Юлія Валентинівна Якименко – рідна сестра заступниці голови ХОВА та лікарка в тій самій стоматполіклініці №7″, – повідомив Федосенко у Фейсбук.

Згодом видання KHARKIV Today повідомило, що офіс Шевченківського районного осередку партії Мураєва у Харкові був зареєстрований за адресою вул. Ахсарова, 1а, кв. 36. До початку 2020 року за тією ж адресою була зареєстрована приватна стоматологічна практика Олени Логвинової. Про це свідчать дані з системи аналітики відкритих даних.


Юридична адреса одного з осередків партії “Наші” у Харкові. Фото: скрин.


ХАЦ знайшов інші цікаві факти.

Зокрема, ХАЦ публікує фото, де Олена Логвинова та Юлія Якименко разом відпочивають із діючим заступником Зміївського міського голови Денисом Челапко.


Фото з відпочинку. Юлія Якименко, Олена Логвинова та Денис Челапко. Джерело: 057.ua

Челапко теж був дотичним до партії “Наші”, зокрема, працював спостерігачем від цієї партії на президентських виборах 2019 року.


Партійні зміни Челапко доволі цікаві: із 2015 року він був головою фракції “Відродження” у Зміївській міській раді, особа з такими ж ім’ям та прізвищем фігурувала у фінансових звітах “ОПЗЖ”, а 2021 року Денис Челапко обрався депутатом міськради від “Слуги народу” та став заступником Зміївського міського голови.

Але є й інші зв’язки з Логвиновою. Так, ФОП Челапко Денис Валерійович отримав підрядів від стоматологічної поліклініки № 7, яку очолювала Логвинова, на суму понад 130 000 гривень.

Раніше Челапко також був засновником двох фірмТОВ “Листівка.UA” та ТОВ “Арт-Презент”. Так ось, перша фірма активно торгувала з росіянами, про що свідчать експортні декларації на сайті Import.Genius.

Російським контрагентом було ТОВ “Торговый Дом “Хороший подарок”.


Єдиним засновником цієї фірми, що працювала до 2021 року, був Денис Челапко, а директором зазначена росіянка Олена Вишнякова.


Цікаво, що за шебекінською адресою фірми Челапко працювала ще одна компанія – “Алгоритм Плюс”, однією зі співвласниць якої була та сама Вишнякова, а іншою – особа на ім’я Олена Валентинівна Логвинова.


Бізнесово ця компанія успіху не мала: придбала обладнання в “Укрелектромашу”, за яке потім з фірми Логвинової стягували гроші у судовому порядку.

Ця фірма уже ліквідована, але зв’язок з Вишняковою не перервався.

До 24 лютого 2022 року, початку повномасштабного вторгнення, росіянка Вишнякова, яка має ФОП в Україні, отримувала підряди як від стоматологічної поліклініки № 7, де була керівником Логвинова, так і від структурних підрозділів Зміївської міськради, де першим заступником працює Челапко. Більше того, у тендерній документації Вишнякова надає контактний номер телефону, який також використовує ТОВ “Листівка.ЮА”, де засновником був Челапко.


ХАЦ звернувся за коментарем до пресслужби Харківської ОВА.

Олена Логвинова зазначила, що зараз не є власником жодної компанії, а також ніколи не мала і не має нерухомості на території рф.

“Ні вона, ні її родичі не мають бізнесу в росії. Жодних дивідендів, прибутку з рф Логвинова не отримувала. Вказана вами компанія закрилася та була ліквідована ще наприкінці 2019 – на початку 2020 років, ще до того, як Логвинова стала головним лікарем влітку 2020 року”, – йдеться у відповіді.

Щодо укладання договорів з колишньою бізнес-партнеркою, то Логвинова прокоментувала наступне:

“Олена Вишнякова була підприємцем. Зокрема для стоматполіклініки №7 постачала канцтовари та побутову хімію за прямими договорами та за найнижчою ціною. На підтвердження цих слів можуть бути надані всі договори. Поліклініка на той час багато з ким мала договори і купували у тих, хто пропонував найнижчу ціну”, йдеться у відповіді.

Варто зазначити, що за даними сайту clarity-project.info Вішнякова обслуговувала окрім стоматполіклініки № 7 лише структурні підрозділи Зміївської міськради.

Читайте также