У Чугуєві зірвано сесію міськради - депутати не з'явилися, протестуючи проти «узурпації влади» мером

У Харківській області депутати бойкотують сесію

У Чугуєві Харківської області вперше в історії міста не відбулася сесія міської ради - частина депутатів не з'явилися до сесійної зали. Так, фракція ОПЗЖ не прийшла на засідання в повному складі. Текст заяви фракції опублікував у Фейсбуці її керівник, депутат Руслан Овчаренко. 

Як йдеться в заяві, таким чином опозиційні депутати висловили протест проти "узурпації реальної влади в місті чинним міським головою Галиною Мінаєвою і провладною депутатською більшістю в міськраді".

Депутати назвали Місцеве самоврядування в Чугуєві спектаклем, зрежисованим міським головою, в якому депутатам уготована роль статистів, а для виборців і зовсім не передбачено ролей. Фракція зазначила, що петиції громадян на сесіях ігноруються, а стратегічні рішення готуються чиновниками та приймаються поспішно, без обговорення.

"Напередодні сесії майже весь Чугуїв страждав без води в страшну спеку. Такі страждання вже стали для людей системою. Десятиліття не вирішуються найважливіші питання життєдіяльності міста - ремонт і будівництво водопровідних мереж, зниження тарифів на послуги ЖКГ, збір і перероблювання твердих побутових відходів, Оптимізація витрат бюджету тощо. Натомість влада приділяє максимум уваги "потрібним" бюджетним і земельним питанням", - йдеться у зверненні.

Депутати заявили, що після безуспішних спроб "припинити свавілля влади" вони "відмовилися від ролі безпорадних спостерігачів на сесійній виставі".

"Ми не бачимо сенсу бути присутніми на сесії, не маючи можливості впливати на життєво необхідні рішення міськради", - пояснила своє рішення фракція ОПЗЖ.. І попередила, що якщо система прийняття рішень у міськраді не зміниться, вони й надалі не братимуть участі у сесіях.

Крім ОПЗЖ до бойкоту сесії приєдналися фракції "Сила людей" і "Партія Шарія".

Читайте также