"Три роки в'язниці": Комітет виборців нагадав «чорним» агітаторам в Харківській області про відповідальність

За даними КВУ, листівки проти одного з кандидатів на 179 виборчому окрузі замовили слуги народу

Днями на 179 виборчому окрузі на Харківщині використовували незаконні методи агітації. Більше того, за них можна отримати три роки в’язниці. Про це повідомив голова Комітету виборців України Олексій Кошель на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Фейкові листівки проти одного з кандидатів з підробленими вихідними даними намагались розповсюджувати у Краснограді, Кегичівці та інших населених пунктах округу.

"Проте таких "агітаторів" було схоплено на гарячому, а правопорушенням вже займається національна поліція. Перелякані "листоноші" вже розповідають правоохоронцям і журналістам про можливих замовників та скільки грошей запропонували (обіцяно 500 грн. начебто представниками партії "Слуга Народу"). У розпорядженні КВУ з’явилось відео та фото з самого місця подій", - написав Олексій Кошель.

В Комітеті виборців України повідомили, що замовника та організатора "чорної" агітації мають встановити правоохоронці, а кандидатам і громадянам нагадали про кримінальну відповідальність, яка передбачена чинним законодавством за подібні дії. Відповідно до ч.1, ст. 157 Кримінального Кодексу України, винний може провести 3 роки за гратами. 

Крім того, у КВУ звернулися до виборців 179 округу, журналістів та всіх небайдужих громадян з проханням повідомляти про всі факти незаконної або сумнівної агітації.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у неділю, 23 лютого, в Краснограді місцеві волонтери виявили агітаторів, які поширювали друковану продукцію з неправдивою провокаційною інформацією в рамках передвиборної кампанії до Верховної Ради по 179 округу. Фейк був проти кандидата в народні депутати Юлії Світличної.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися