Вибори на 179-му окрузі: спостерігачі ОПОРИ вказали на можливе втручання Кучера в процес

В ОПОРІ розповіли про основні порушення, які зафіксували спостерігачі під час передвиборчої кампанії на Харківщині

Сьогодні, 5 березня, Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила результати проміжного звіту спостереження за передвиборчою кампанією на 179 окрузі в Харківській області. Відповідні дані розмістили на порталі Громадянської мережі, передають "Коментарі. Харків".

В ОПОРІ повідомили, що протягом виборчого процесу спостерігачі зафіксували низку інцидентів із ознаками порушення вимог законодавства або стандартів демократичних виборів. Серед них, випадки порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів, агітація без відомостей про замовника, чорний піар, пошкодження рекламних носіїв з агітацією кандидатів тощо. Про подібні випадки спостерігачі повідомляли у поліцію.

Крім того, в ОПОРІ повідомили, що на окрузі "проявилась традиційна проблема недостатньо чіткого розмежування передвиборчої активності та посадової діяльності окремих кандидатів у народні депутати України". В ОПОРІ виявили окремі факти, які б могли свідчити про залученість голови Харківської ОДА Олексія Кучера до виборчої кампанії.

Серед позитивних факторів в ОПОРІ назвали відсутність підтверджених фактів підкупу виборців.

В цілому, не дивлячись, на виявленні порушення, в ОПОРІ прийшли до висновку, що загалом виборча кампанія відповідає базовим демократичним стандартам.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області Окружна виборча комісія №179 звернулася до Нацполіції з заявою щодо перевірки інформації стосовно одного з кандидатів у народні депутати. В ОВК не виключають, що дії кандидата можуть мати ознаки кримінального правопорушення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися