У Харкові Порошенко висунув свого кандидата на мерське крісло

"Європейська солідарність" висунула свого кандидата

У Харкові "Європейська солідарність" (ЄС) вибрала свого кандидата на пост мера. Претендентом став Олександр Скорик. Петро Порошенко під час візиту до Харкова підтримав вказане рішення партії. Про це розповіли на сторінці "ЄС — Харківська область" у Facebook.

За словами Петра Порошенка, Олександр є політиком, волонтером, господарником і громадським діячем. Варто зазначити, що Скорика торік обирали депутатом Харківської облради й він очолює фракцію "ЄС". З 2000 року він — приватний підприємець, а з 2017 - генеральний директор ТОВ "М'ясокомбінат "М'ясний".

"Зараз наша боротьба за український Харків триває в ментальному просторі, це наш внутрішній ідеологічний і політичний фронт, на якому ми повинні перемогти вату у головах, перетворити жителів саме в громадян", - сказав Олександр Скорик.

Контекст:

У Харкові 28 серпня відбулося голосування за єдиного кандидата від демократичного табору, який буде представляти всі проукраїнські сили відразу. Вибір партій упав на Костянтина Нємічєва.

Вибори міського голови Харкова відбудуться 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову №5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства. "За" проєкт постанови проголосували 249 народних депутатів.

Зараз обов'язки голови після смерті Геннадія Кернеса виконує Ігор Терехов. Від ОПЗЖ на вибори піде Анатолій Родзинський. Крім цього, активну політику перед голосуванням продовжує Михайло Добкін.

Читайте также