ЦВК не буде скасовувати вибори в Харківській області через карантин

Карантин через коронавірус не завадить виборам на Харківщині

Центральна виборча комісія вирішила не скасовувати проміжні вибори на Харківщині через карантин в Україні та надала свої рекомендації, як вберегтися від коронавірусу під час виборів. Про це ЦВК повідомляє на своїй сторінці в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Так, у четвер, 12 березня, Центральна виборча комісія прийняла постанову, яка передбачає заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції під час проміжних виборів.

В ЦВК повідомили, що всі учасники виборчого процесу мають дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, а на виборчих дільницях, під час організації проведення голосування, по можливості запобігати значному скупченню людей та періодично провітрювати приміщення.

Крім того, члени виборчих комісій повинні мати індивідуальні засоби захисту. Також ЦВК звернулася до Харківської ОДА, районних держадміністрацій та органів місцевого самоврядування з рекомендацією забезпечити учасників виборчого процесу цими засобами захисту, антисептичними засобами, засобами термометрії.

До того ж у приміщеннях для голосування мають розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусу та проводити дезінфекцію.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що через загрозу поширення коронавірусу в Харківській області на три тижні заривають театри, кінотеатри і цирк. Скасували всі спортивні та обмежили масові заходи, а навчальні заклади закрили на карантин.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися