Комітет виборців заявляє про можливу спробу зриву виборів на 179-му окрузі в Харківській області

В КВУ нагадали про конституційне право громадян обирати та бути обраними

Сьогодні, 13 березня, Комітет виборців України повідомив, що за підтримки одного з кандидатів фактично розпочато кампанію зі зриву виборів на 179-му виборчому окрузі в Харківській області. Відповідне повідомлення КВУ оприлюднив на своєму сайті, передають "Коментарі. Харків".

Так, опубліковано звернення до Президента України з проханням перенести дату виборів у зв’язку з введенням карантину та активно поширюється інформація щодо нібито неможливості проведення проміжних виборів народного депутата у зв’язку із коронавірусом.

"З огляду на це КВУ звертає увагу на Постанову ЦВК від 12 березня, якою Центрвиборчком визначив перелік заходів, які необхідно вжити для убезпечення кандидатів, виборців, членів комісії від поширення коронавірусу та проведення виборів у відповідності до чинного законодавства", - йдеться в повідомленні КВУ. 

Також в Комітеті виборців нагадали, що відповідно до Конституції України право громадян обирати та бути обраними до органів державної влади може бути обмежене лише в разі надзвичайного чи воєнного стану. Наразі правових підстав для перенесення дати виборів на 179-му окрузі немає. Тож виборчий процес має відбутися як і заплановано.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що карантин через коронавірус в України не завадить виборам в Харківській області. В ЦВК надали рекомендації  щодо організації виборчого процесу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися