Харків'яни вимагають захист від Зеленського

Заявник вважає, що президент Володимир Зеленський повинен втрутитися в ситуацію з побиттям Микити Роженко - координатора "Партії Шарія" у Харкові

Харків'янин Олексій Новак звернувся до президента України Володимира Зеленського з проханням відреагувати на побиття координатора "Партії Шарія" в Харкові Микити Роженка. Відповідне звернення оприлюднено на сайті президента.

"Чоловіку були нанесені тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, а підстави для цього мали політичний підтекст. Згідно статті 3 Конституції України, людина, її життя, здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Крім того, статті 34, 36 та 39 Конституції гарантують наявність політичних прав українців, згідно з яким їх не можна переслідувати і принижувати їх гідність", - йдеться в петиції.

Заявник вважає, що президент повинен втрутитися в ситуацію з побиттям Роженка як гарант дотримання прав і свобод громадянина.

Крім того, до президента звернувся ще один мешканець Харкова зі скаргою на політичне переслідування прихильників Шарія. Олександр Колодін розповів про загрози "Нацкорпуса" і бездіяльності поліцейських.

"Протягом тижня, після проведення акції під Офісом Президента України, представники "Національного корпусу" оприлюднили відеозвернення з відкритими погрозами в бік прихильників Анатолія Шарія та на представників "Партії Шарія", було скоєно кілька нападів", - пояснив Колодін.

Якщо правоохоронні органи не реагують, має втрутитися президент, вважає автор петиції. Він вимагає від Зеленського "особисто Вашої офіційної позиції з наведених випадків".

Зазначимо, електронна петиція, адресована президенту України, буде розглянута, якщо набере 25 тисяч підписів за три місяці з дня публікації. На сьогоднішній день петицію Олексія Новака підписали три людини. Підтримати ініціативу можна тут. За звернення Олександра Колодіна проголосували дві людини, підтримати її можна тут.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нагородив харків'янку - головного тренера національної збірної України з синхронного плавання орденом княгині Ольги II ступеня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися