На Харківщині керівника районної поліції та заступника голови РДА запідозрили у земельних махінаціях

«Фермери» захопили землю міністерства оборони, а правоохоронець приховував злочин

В Харківській області прокуратура підозрює трьох осіб в незаконному заволоділи земельною ділянкою Міністерства оборони України. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в перс-службі прокуратури Харківської області.

Так, за даними слідства, заступник голови районної державної адміністрації спільно з підприємцем захопили земельну ділянку загальною площею понад 31 гектар, яка відноситься до земель Міністерства оборони України. Їх злочинні дії "прикривав" екс-керівник Печенізького відділення поліції.

picture

На землі вирощували сільськогосподарські рослини. В прокуратурі завдані збитки оцінили в суму понад 1,3 мільйони гривень.

Заступнику голови РДА та підприємцю повідомили про підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки групою осіб  в зонах особливого режиму використання земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України). Колишньому керівнику відділення поліції ще й за фактом перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 197-1, ч. 3 ст. 365  КК України).

picture

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування та слідчі дії тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові посадовця міської ради підозрюють у службовій недбалості. В прокуратурі кажуть, що він прийняв неякісні роботи з ремонту мосту на Льва Ландау.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися