Підірвався на російській міні та втратив стопу: експравоохоронця підозрюють у державній зраді

Підозрюваний намагався втекти та наступив на російську міну

Під час окупації міста Ізюм колишній правоохоронець почав працювати у так званій “народній міліції” окупантів та здавав їм українських патріотів, які проживали у населеному пункті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

“Зловмисник допомагав патрулювати окуповане місто та доповідав кураторам про патріотично налаштованих українців. Потім загарбники починали перевірки цих людей та часто застосовували до них тортури”, - повідомили в поліції.

Під час затримання експравоохоронець намагався втекти, однак наступив на міну. Підозрюваний отримав травматичну ампутацію стопи. 

За фактом вчинених дій проти експравоохоронця було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 

Викрили зрадника працівники ДБР у взаємодії з ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині взяли під варту ексголову Красноградської районної державної адміністрації. Службовця підозрюють у заволодінні бюджетними коштами, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у службовому підробленні (ч. 3 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).

За скоєне правопорушення суд залишив ексчиновника під домашнім арештом. А ексголова РДА самовільно змінив місце проживання, переїхав до іншої області та не з’являвся за викликами до слідчого.  Підозрюваного оголосили в розшук. Правоохоронці знайшли колишнього службовця у Запорізькій області.  Наразі суд вирішив взяти підозрюваного під варту. 

https://t.me/police_kh_region

Читайте также