Пішов із життя колишній директор Харківського авіазаводу

Павло Науменко очолював Харківське авіапідприємство п'ять років.

На 57-му році життя раптово помер колишній генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Павло Науменко. Про це повідомляється на офіційній сторінці ХДАВП у Facebook, інформують "Коментарі. Харків".

"Павло Науменко запам'ятався як успішний керівник, кандидат технічних наук, академік Інженерної академії України, доцент Національного аерокосмічного університету (ХАІ), автор численних наукових робіт та винаходів у галузі розробки та виробництва пілотованих та безпілотних літальних апаратів (БПЛА), які отримали українські іранські патенти, автор книги "Щоденник авіатора. Початок", - повідомили у ХДАВП.

За інформацією ХДАВП, Павло Науменко почав працювати на Харківському авіазаводі 1988 року, коли закінчив Харківський авіаційний інститут (спеціальність інженер-механік). Він обійняв посаду майстра виробничої ділянки в агрегатно-складальному цеху. На той час було запущено серійне виробництво Ан-72.

2002 року Павло Науменко став генеральним директором ХДАВП. На цій посаді він був до 2007 року.

Павлу Науменко надали почесне звання "Кращий роботодавець 2003 року", нагородили золотою медаллю Societe d'Encouragement pour L'industrie Nationale. Він був лауреатом нагороди Aviation Week and Space Technology (США) за успіхи у просуванні на міжнародному ринку літака Ан-140, який є першим пасажирським літаком, розробленим та виробленим у незалежній Україні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ООН направила на Харківщину фури із гуманітарною допомогою: хто отримає

12 січня начальник Харківської ОВА Олег Синегубов провів робочу зустріч із гуманітарним координатором ООН в Україні Деніз Браун. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Керівник ОВА подякував за системну допомогу для Харківської області, а також за швидке реагування на всі запити, що подаються.

"Зараз є три основні напрямки на Харківщині, які вимагають особливої уваги, кожен має свої проблеми – Ізюм, Куп'янськ, Вовчанськ. Наприклад, в Ізюмі вдалося відновити роботу 6 котелень з 23, інші мають серйозні руйнування. А ось у Куп'янську навпаки – цілі котельні, але значно пошкоджено житлову інфраструктуру і місто зазнає обстрілів", – зазначив Олег Синегубов.

Він наголосив, що найскладніша ситуація залишається у Вовчанську, оскільки до вторгнення місто отримувало газ через РФ. Поки що там можливе електричне опалення. До того ж місто досі страждає від обстрілу.

Деніз Браун зазначила, що вчора команда ООН доставила до Куп'янська 10 фур з гуманітарним вантажем. Зокрема, було передано набори для швидкого ремонту, медикаменти, одяг та ковдри, а також індивідуальні обігрівачі.

"Щойно закінчиться та допомога, яку ми доставили, то надішлемо ще. Це питання знаходиться на постійному контролі. Насправді, там у день майже по 50 запитів. Закриватимемо всі питання, які зможемо", – сказала Деніз Браун. Незабаром таку ж гуманітарну допомогу від ООН планують відправити до Вовчанська.

Читайте также