Фільм «Дау», який знімали у Харкові, замість нагород отримав кримінальні провадження

Причина - моторошні кадри за участю немовлят із дитячих будинків

У Харкові ювенальні прокурори зареєстрували кримінальні провадження щодо стрічки "Дау" режисера Іллі Хржановського. Про це "Коментарям. Харків" повідомили у перс-службі прокуратури Харківської області.

Причиною стали епізоди картини "Дау. Дегенерація" в яких знімали немовлят. Ймовірно це діти  з дитячих будинків, а сцени, які відтворювалися  за їх участю на екрані, могли завдати їм травму на все життя. Про це на своїй сторінці в Facebook написав дитячий омбудсмен Микола Кулеба.

"Вірогідність цих фактів, а також те, хто дозволив використання дітей має розслідувати поліція, до якої я вже звернувся з відповідним запитом", – повідомив омбудсмен. До повідомлення Микола Кулеба додав зображення із фільму "для розуміння того, в яких жахливих кадрах взяли участь діти".

У харківській прокуратурі кажуть, що теж виявили факти, які можуть свідчити про порушення прав і свобод дітей.

"За попередньою інформацією, неповнолітнім особам, вірогідно з числа дітей-сиріт, групою осіб у процесі кіновиробництва могли бути заподіяні фізичний біль або моральне страждання. Крім того, із оприлюднених кадрів фільму вбачається, що відео, з якого отримані ці зображення, може мати ознаки твору, що пропагує культ насильства і жорстокості або дискримінації", - повідомили у прокуратурі.

Кримінальні провадження відкрили за фактами катування, а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління Головного управління Нацполіції в Харківській області за процесуального керівництва прокуратури Харківської області.

Головне фото: Facebook Lena Samojlenko

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в мережі нарешті з'явився трейлер фільму "Дау", знятого в Харкові.


Читайте также