Які правопорушення вчинив екскерівник СБУ в Харківській області

У Державному бюро розслідувань розповіли, які кримінальні правопорушення вчинив екскерівник спецслужби

У ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього керівника Управління Служби безпеки України в Харківській області. Його підозрюють у державній зраді та вчиненні кримінальних правопорушень проти встановленого порядку несення військової служби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Було встановлено, що напередодні 24 лютого 2022 року експосадовець знав про високу ймовірність повномасштабного наступу РФ на територію України. Однак, за даними ДБР, замість організації протидії ворогу, фактично зайнявся саботажем.

Керівник спецслужби зайнявся підривною діяльністю проти України, що заподіяла шкоду обороноздатності та державній безпеці, сподіваючись на успішність ворожого наступу.

У ДБР повідомили, що керівник спецслужби: 

  • організував спробу усунення голови Харківської обласної державної (військової) адміністрації від виконання покладених на нього обов’язків; 

  • через ЗМІ дискредитував чинну владу Харкова та області, надаючи неправдиву інформацію, 

  • намагався паралізувати й органи безпеки регіону – перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони регіону,

  • створив умови для здачі ворогу наявних на зберіганні в адміністративній будівлі УСБУ в Харківській області зброї, бойових припасів, засобів забезпечення бойових дій, засобів індивідуального захисту військовослужбовців,

  • в умовах воєнного стану, самовільно залишив місце несення служби без поважних причин.

Колишній керівник УСБУ в Харківській області підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада),

  • ч. 5 ст. 407 (самовільне залишення військової частини або місця служби),

  • ч. 4 ст. 402 (непокора) КК України.

Йому загрожує довічне ув’язнення. Після ознайомлення стороною захисту справа буде передана до суду. Управління Служби безпеки України у Харківській області до кінця травня 2022 року очолював Роман Дудін.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині зловмисниця передавала представникам РФ інформацію про пункти видачі гуманітарної допомоги.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися