Жителів Харкова та області попередили про махінації з обміном грошей

Замість справжніх грошей громадяни можете отримати сувенірні підробки

У поліції попередили, якщо приходять незнайомці та пропонують обміняти гроші, то це шахраї. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

Шахраї розповідають потенційним жертвам про так звану “грошову реформу” і що саме вони проводять “обмін”. Однак, замість справжніх грошей громадяни можете отримати сувенірні підробки.

У поліції наголосили, що найбільше від вказаної шахрайської схеми страждають люди похилого віку, вони не завжди встигають відстежити ті чи інші інформаційні зміни.

Саме такою ситуацією і користуються шахраї. Зазвичай зловмисники представляються банківськими службовцями, працівниками пошти чи пенсійного фонду та повідомляють довірливим жертвам про необхідність замінити старі купюри на нові. 

“Шановні громадяни, не довіряйте незнайомцям і не пускайте їх у свою домівку. Якщо маєте сумніви, краще зверніться за порадою до родичів або сусідів. Обов’язково повідомляйте про подію поліцейським за номером 102”, - звернулися до жителів Харкова та області у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у поліції Харківської області розповіли про поширену шахрайську схему та дали поради, як уникнути обману. Поліція попереджає, що пропозиція дешево купити товар “з рук в руки” може бути шахрайською схемою. “Незнайомі люди прийшли та пропонують щось у них придбати значно дешевше, ніж у магазині? Не втрачайте пильність і пам’ятайте: “безплатний сир - тільки в мишоловці”. Головне, не пускайте незнайомців додому”, - розповіли у поліції.


Читайте также