У Харківській області поліція проводить особливі заходи: що відомо

За порушення закону загрожує штраф

У поліції нагадали, що продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім заборонений. Правоохоронці постійно проводять профілактичні заходи з метою запобігання та викриття порушень, повідомляють "Коментарі. Харків". 

На території Богодухівського району 18 липня дільничні офіцери виявили та задокументували 2 факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв.

Щодо продавця за порушення правил торгівлі склали адміністративні протоколи за ч. 1 та 2 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відповідно до санкцій ч.1 ст.156 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу від 3400 до 10200 гривень, ч. 2 ст.156 - від 6800 до 13600 гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині правоохоронці проводять профілактичні заходи з метою попередження дорожньо-транспортних пригод. У полі зору поліції неповнолітні, які керують транспортними засобами без посвідчення водія та нехтують засобами індивідуального захисту.

Поліцейські, під час відпрацювання, виявили мотоцикл, водій якого надав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з явними ознаками підробки.

Правоохоронці попередили батьків неповнолітніх про адміністративну відповідальність. У поліції наголосили, що нерідко за кермом незареєстрованих скутерів перебувають підлітки віком до 16 років.

Детальніше про покарання за правопорушення читайте за посиланням


Читайте также