У Харкові нашестя метеликів – чи несуть вони загрозу для людей та рослин

Харківський науковець розповів, звідки у місті стільки комах.

Вночі у Харкові біля ліхтарів фіксують зграї комах, схожих на метеликів. Це лишайниці чотирикрапкові, вони не завдають людям шкоди. Про це Суспільне Харків розказав викладач кафедри ботаніки Харківського педуніверситету Юрій Бенгус, інформують "Коментарі. Харків".

"Зараз люди питають: "А що це за масове розмноження метеликів? Звідки вони? Їх так багато". Два тижні тому мене питали про інше — звідки стільки гусені?", — усміхається Бенгус.

"Гусінь ця була поширена два тижні тому, і вона була на всіх деревах Лісопарку. Люди жахалися і казали: "Що робити? Вона ж усе їсть!". Вона називається лишайниця. Чому? Тому що вона їсть лишайник, і він для нас некорисний, нешкідливий, просто він є. І якщо її з'їсть гусінь, нічого страшного не буде. Іншого вона не їсть", — каже науковець.

За його словами, самка лишайниці з чотирма крапками на крильцях, самці — без крапок і з сірими крильцями.

"Яка користь від цієї гусені? З неї виводиться метелик, якого їдять пташки, кажани, й це добре, бо вони будуть ситі. А шкоди ніякої немає. Я думаю, що можливо ще дні 3-4 політають, не більше", — розказує Бенгус.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 21 серпня: окупанти штурмують населений пункт

Протягом минулої доби на фронті відбулось понад 25 бойових зіткнень.

На Слобожанському напрямку противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, це, зокрема, Варварівка, Бударки, Землянки та Комісарове  Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційного удару західніше Миколаївки. Вів безуспішні наступальні дії в районі Синьківки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти: Тополі, Масютівка, Куп’янськ, Кислівка, Берестове Харківської області.

У Харкові комунальники створюють красу у дворах (ФОТО)

Комунальні служби прикрашають квітниками прибудинкові території у Харкові

Щодня близько 1,6 тис. робітників КП "Харківблагоустрій" прибирають прибудинкові території, доглядають за зеленими насадженнями, поливають квіти та косять траву. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Які саме роботи виконуються у дворах Харкова – дивіться за посиланням.

Читайте также