Харківські рятувальники вирушили до Луганської області гасити масштабну лісову пожежу

Усього на допомогу в гасінні пожежі їдуть 220 осіб з чотирьох областей України

На допомогу в гасінні пожежі в Луганській області їдуть харківські рятувальники.  Про це передає Kharkiv Today, посилаючись на помічника начальника обласного ГУ ГСЧС Ігоря Лупандіна.

"Направлено сьогодні 10 автоцистерн і 56 чоловік особового складу. Вони поїхали в розпорядження керівників гасіння пожежі в Луганській області", - повідомив Лупандін.

Усього на допомогу в гасінні пожежі їдуть 220 осіб з Харківської, Дніпропетровської, Донецької та Полтавської областей.  Станом на 17:30 до гасіння пожежі залучено 361 рятувальник та 85 одиниць техніки.  Крім того, було залучено підрозділи Національної гвардії та Збройних сил України.

У ГСЧС повідомляють, що від вогню загинули п'ять і постраждали дев'ятеро людей.  Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу "Вовча яма" і 30 житлових будинків в селі Смолянинове.

Передісторія: 6 липня о 13:21 поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Борівського і Охтирського лісництва виникла лісова пожежа на площі близько 50 гектарів, з них верхової - 20 га.  О 8:11 7 липня пожежу локалізовано, в той же час у зв'язку з поривчастим вітром (до 25 м / с) і високою температурою повітря (+38) пізніше вогонь поширився на село Смолянинове Новоайдарського району.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися