На Харківщині начальниця відділу освіти намагалася вкрасти більше мільйона гривень (фото)

Чугуївська прокуратура повідомила двом особам про підозру у вчиненні кримінального злочину, пов'язаного з розтратою та зловживанням службовим становищем

Чугуївська прокуратура повідомила двом особам про підозру у вчиненні кримінального злочину, пов'язаного з розтратою та зловживанням службовим становищем. Про це розповіли в прес-службі відомства.

Зі слів заступника керівника місцевої прокуратури Євгена Довжича відомо, що ще в грудні 2017 року начальниця відділу освіти Чугуївської райдержадміністрації уклала договір з підрядником про технічне переоснащення котельні в навчально-виховному комплексі.

Далі, посадовиця та директор ТОВ, яке повинно було проводити роботи, вступили в змову і привласнили бюджетні гроші. Вартість робіт підрядник також умисно завищив. Роботи в котельні не проводилися, але акт виконаних робіт начальниця відділу освіти підписала. Таким чином, розмір збитків, завданих державі склав майже 1,5 мільйона гривень. Зараз суд вирішує питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

У прокуратурі зазначають, що суд може визнати їх винними за ч. 2 ст. 366 ч. 5 ст. 191 КК України - розтрата чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинене в особливо великих розмірах, шляхом внесення службовою особою в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей, складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки. Посадовиці та директору ТОВ загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, начальник одного з відділів адміністрації Холодногірської району вимагав щомісяця платити йому 12 тисяч гривень за дозвільні документи на роботу дитячого розважального комплексу. За кожен об'єкт чиновник хотів отримувати по 6 тисяч гривень, всього — 12 тисяч гривень кожен місяць.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися