Житель Харківської області перетворив сміття на благодійний аукціон

Ціна за кожен мішок стартувала від 25 гривень

На Харківщині житель Вовчанська організував благодійний аукціон з продажу зібраного на вулицях міста сміття.  Про це пише "Слобідський край".

Відзначається, що Максим Тележний практично кожен день з початку карантину вранці збирав сміття.  Так в березні на сторінці в Instagram чоловік оголосив про початок "Аукціону чистоти", в рамках якого кожен бажаючий може купити пакет зі сміттям.

Тележний нумерував мішки і малював йому певний образ. Люди обирали пакет і пропонували за нього гроші.  Перемагала остання ціна, озвучена в прямому ефірі, який тривав 45 хвилин.  Ціна за кожен мішок стартувала від 25 гривень.  Максим оголошував, що якщо ніхто не переб'є його ставку, він сам викупить мішок і покладе гроші в загальну скарбничку.  Однак такого жодного разу не було, зауважує Максим.  Усі мішки викуповували учасники аукціону.

Організатор поділився, що зазвичай ефір переглядало 90 осіб.  В основному за ефір він збирав 1300-1500 гривень.  За словами Максима в аукціоні також брали участь жителі інших країн.

Однак свої мішки зі сміттям покупці не отримували.  Після аукціону пакети з відходами вивозить машина КП "Вовчанськ".

Так, всього за два місяці було виручено 13 тис. гривень.  Спочатку частина цих грошей була спрямована на допомогу Вовчанської центральної районної лікарні.  Потім гроші направлялися на допомогу багатодітним сім'ям та на покупку іграшок для дитячого саду.

Зараз Максим збирає гроші на мурал, який хоче зробити на будівлі на території Вовчанської школи №3.  На це потрібно 10 тис. гривень.  За три ефіри з початку липня зібрано 3 тис. 400 гривень.

Раніше "Коментарі" писали, що стало відомо, скільки закладів в Харківській області порушують карантин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися