У Харкові майже 700 людей підхопили паразитів - лабцентр

Така кількість наполовину менше в порівнянні з першим півріччям 2019 року

Понад шість сотень харків'ян постраждали від глистів та найпростіших організмів за першу половину 2020 року. Про це повідомляє Державна установа "Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" у себе на сайті.

За перші шість місяців 2020 року тимчасовим притулком для різних паразитів стали 687 жителів Харкова. Тільки за червень 2020-го до медиків зі скаргами прийшли 77 осіб.

При цьому в лабцентрі стверджують, що така кількість наполовину менше в порівнянні з першим півріччям 2019 року. Найпростіші організми, в основному чіпляються до дітей. Їх кількість становить 82% від загальної маси.

Рівень педикульозу в цьому році також знизився на третину. За січень-червень 2020-го виявили всього 240 вошивих людей (з них дитяче населення становить 78%)

Ситуація зі сказом поки напружена. За підзвітний період до медиків звернулися за антирабічною допомогою 1658 осіб, з яких близько 350 – тільки за червень. 30 з усіх звернулися зазнали нападу диких тварин (тільки в червні – 13 осіб).

“Ще одна сезонна проблема – кліщі. Епідеміологи кажуть, що кількість постраждалих від укусів у цьому році на чверть нижче, ніж в минулому. Однак, з січня по червень 2020-го на облік і під спостереження взяли 899 осіб, з них майже 400 звернулися в червні. Третина постраждалих – діти до 17 років", - розповіли в лабцентрі.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на Харківщині кожна третя проба води з джерел не відповідає гігієнічним нормам.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися