У Харківській області заражені поля соняшника та кукурудзи - Держпродспоживслужба

На полях кукурудзи відзначаються смугасті хлібні блішки за чисельністю 2-6 екз. на м² і злакова попелиця на 3-9% рослин

На Харківщині за останній тиждень виявлено масове поширення шкідників на полях соняшнику і кукурудзи. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

На полях кукурудзи відзначаються смугасті хлібні блішки за чисельністю 2-6 екз. на м² і злакова попелиця на 3-9% рослин.

На посівах соняшнику продовжує поширюватися попелиця (4,6-18% рослин на 56% площ). Клопами ґедзя заселені 1,5-4% рослин на 62% площ, гусеницями бавовняної совки заселене 1% рослин на 3% площ. Крім цього, 2,3-9% рослин олійної вражені септоріозом і іржею на 37-43% посівах.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у Новій Водолазі Харківської області запущена в роботу теплова електростанція на лушпинні соняшнику. У ТЕС встановлено два парових котелень агрегату паропродуктивністю 16 тонн / годину кожна, одна конденсаційна паротурбінна установка потужністю 7МВт, система золовидалення, операторська з єдиним робочим місцем для управління, суха градирня з замкнутою системою охолодження води, система хімпідготовки, система моніторингу викидів, система очищення, яка дозволяє видалити 99% золи та відповідати українським і європейським нормам ГДК, системою подачі самого палива (лушпиння або пелет соняшнику).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися