У Харківській мерії розповіли як будуть вчитися харківські школярі

Харківські школи швидше за все будуть працювати з 1 вересня в звичайному режимі

У Харкові новий навчальний рік почнеться як завжди. Про це заявила директор Департаменту освіти міськради Ольга Деменко, пише пресслужба мерії.

Чиновниця додала, що в школах будуть дотримуватися рекомендацій Держпродспоживслужби: масковий режим для батьків, вимірювання температури, дезінфекція, прибирання, дотримання дистанції, використання великих площ для занять.

"Якщо кожна школа добре подумає над цим питанням, то може змінити графік змін. Наприклад, в перших класах в один час зміна, по-друге - в інше. Можна змінити графіки харчування, щоб діти не перетиналися в їдальні. Проводити більше занять на свіжому повітрі, у великих приміщеннях, наприклад, методичних кабінетах або актових залах ", - розповіла Деменко.

Крім того, чиновниця хоче змінити графік початку уроків, щоб частина дітей приходила на 8:00, а частина на 8:45.

Також, в місті вже багато років працюють не тільки над питанням здоров'я, але і безпеки школярів. Зокрема, у всіх школах Харкова коштом міського бюджету є охорона, тривожні кнопки, в тому числі та в дитсадках, зазначила чиновниця. Крім того, в більшості шкіл працює система відеоспостереження.

Відзначимо, що змінити плани харківських вчителів і школярів може тільки різке погіршення епідситуації в регіоні.

"Якщо епідеміологічна ситуація не буде задовольняти вимоги Міністерства охорони здоров'я, освітні установи будуть змушені закритися на карантин. Закривати школи будуть тільки в районах" червоної зони ", де високий показник захворюваності на атипову пневмонію", - сказано в повідомленні уряду.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, з 27 липня по 2 серпня - Держпродспоживслужба перевірила 1485 закладів громадського харчування , продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринків та інших об'єктів. Порушення знайдені на 538 (36,2%) об'єктах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися