Ще один "бюджетник": в Харківській області мер буде балотуватися за держкошти (фото)

Газета "Обрії Ізюмщини" опублікувала інтерв'ю міського голови як піар і це помітили в ОПОРІ

У місцевій газеті Ізюма Харківської області "Обрії Ізюмщини" вийшло інтерв'ю чинного міського голови Валерія Марченка з елементами політичного піару. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

"В інтерв'ю, яке опубліковане в номері 34 від 20 серпня, Валерій Марченко розповідає, які політичні партії його підтримують. Крім того, він дає поради виборцям, як вибирати кандидатів на майбутніх виборах ", - розповіли в ОПОРІ.

Інтерв'ю опублікували в рубриці "Офіційно". За даними газети, матеріали з цієї рубрики з'являються на підставі договору "Про висвітлення діяльності ізюмської міськради". Цю угоду підписали в січні 2020 року. Вартість договору - 150 тис. Грн.

Згідно з документом газета повинна готувати спеціальні звіти та репортажі про офіційні заходи та важливі події, які відбуваються в місті, систематично створювати проблемні, тематичні публікації, вести спеціальні рубрики, поширювати інформацію, писати авторські матеріали про діяльність міськради.

В ОПОРІ кажуть, що поки чіткого порушення немає, але є нюанси, які в майбутньому можуть зіграти проти нинішнього мера.

"Оскільки на сьогодні виборчий процес ще не почався, ми не можемо говорити про порушення виборчого законодавства. Однак таке інтерв'ю може мати ознаки використання адміністративного ресурсу. І хоча юридичних наслідків, зараз немає, подібна діяльність порушує окремі міжнародні стандарти ", - зазначив радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Костянтин Куценко.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Дергачах Харківської області 22 серпня пройшов концерт на честь Дня міста. Під час його проведення співробітники громадянської мережі ОПОРА зафіксували порушення в передвиборчій кампанії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися