У Харківській області фермер завдав збитків державі більш ніж на 160 мільйонів (фото)

Фермер з Вовчанського району незаконно використовував державні надра

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру керівнику фермерського господарства за фактом порушення встановлених правил охорони та використання надр, що спричинило тяжкі наслідки, а також безгосподарне використання земель (ч. 4 ст. 240, ч. 1 ст. 254 КК України). Про це йдеться на сайті відомства.

Під час досудового розслідування з'ясували, що власник фермерського господарства без дозволу на використання земельних ділянок для видобутку надр і ліцензії на видобуток корисних копалин, без гірничого відводу і плану розробки родовища корисних копалин, з липня по листопад 2019 року незаконно видобував пісок у Вовчанському районі Харківської області.

Там він викопав два кар'єра загальною глибиною майже 11 метрів. Підприємець продавав здобутий пісок.

Після інженерно-екологічної та судово-економічної експертиз стало ясно, що незаконний видобуток піску привела до небезпеки для навколишнього середовища.

Крім того, фермер не вивів землі з сільськогосподарського обороту і це призвело до втрати їх родючості та порушення структури ґрунту. Таким чином, державі зазнало збитків на понад 612 млн грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від п'яти до восьми років.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на Харківщині поліціянти викрили чоловіка, який зберігав незаконно зрубану деревину.

Читайте также