Харківського поліційного судитимуть за насильство над учасником скандальної акції

У разі доведення провини копу загрожує від 3 до 8 років в'язниці

Поліціянта, який на ХарківПрайді вдарив учасницю, чекає суд. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора у себе на сторінці.

Відомство направило в суд обвинувальний акт щодо працівника патрульної поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області за фактом перевищення службових повноважень вартовим, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Слідство встановило, що під час охорони громадського порядку під час проведення мирної ходи ХарківПрайд були зіткнення між правоохоронцями та противниками цього заходу, в ході яких поліційні застосували силу, щоб придушити опір.

В результаті кілька людей поклали на землю і вони були під повним контролем поліціянтів. В цей час один з правоохоронців підійшов до фактично затриманого, який лежав і не чинив опору, і навмисне вдарив його ногою в область коліна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні вели слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в місті Полтаві.

"У разі доведення провини міліціонера в скоєнні цього кримінального злочину йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років", - йдеться в повідомленні офісу Генпрокурора.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 13 вересня, в Харкові пройшов ЛГБТ-прайд. Так, представники секс-меншин влаштували автопробіг. Судячи з відео та фото, які опублікували інтернет-користувачі в місцевих Telegram-каналах, колона з 25 автомобілів проїхала вздовж проспекту Гагаріна під посиленим наглядом патрульної поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися