Харківські рятувальники розповіли, скільки загасили пожеж за добу (фото)

Станом на ранок, 6 жовтня, до пожежників надійшло майже 100 дзвінків про спалахи

У Харкові та області за добу рятувальникам надійшло 94 повідомлення про пожежі сухостійних на відкритих територіях. Про це повідомляє ДСНС у себе на сайті.

Загальна площа цих пожеж склала понад 85,5 га. Переважна їх більшість відбувається через легкодумство громадян, попри численні застереження рятувальників, люди продовжують наводити порядок на своїх земельних ділянках і прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою.

Так, як приклад, о 14:42 в селищі Мілове, Великобурлуцького району на відкритій території горіло очерет на площі понад 10 га. О 20:13 пожежу ліквідували.

У Близнюківському районі вогонь від сухої трави знищив занедбаний житловий будинок. Інцидент стався о 16:31 в селі Варварівка на вул. Миру, 2. Там трава горіла на площі 25 кв.м, вогонь від якої та зачепив будинок. Рятувальники впоралися з вогнем о 18:00.

Найбільший за площею пожежа сухостою сталося о 11:25 біля села Садове в Куп'янському районі. Площа палкої трави склала до 10 га. У боротьбі з пожежею боролися рятувальники 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 22:00 вони загасили вогонь.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківський гарнізон продовжує допомагати в гасінні масивних пожеж на території Луганської області. Найскладніше, як і раніше доводиться рятувальникам уздовж лінії розмежування на території Станично-Луганського, Новоайдарського, Сєвєродонецького районів, де в зону ураження потрапило 32 населених пункти.
Всього до гасіння залучено 2 тис. 296 осіб та 216 од. техніки, в тому числі від ДСНС - 472 чол., 122 од. техніки (Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська Полтавська і Харківська області), в тому числі 3 літаки АН-32П і 3 вертольоти ДСНС. Проведено ротацію особового складу Запорізької, Кіровоградської, Донецької, Харківської та Полтавської областей. Розгорнуто пересувний пункт управління ДСНС.

Читайте также