Аудитори Харківської області розповіли про відшкодування втрат і покараних чиновників (інфографіка)

Держслужбовці Харківщини зазнали адміністративним стягненням, одного звільнили

У Харківській області фахівці Північно-Східного офісу Державної аудиторської служби за 2020 рік знайшли фінансових порушень на суму понад 720 млн грн. Про це повідомляє пресслужба відомства.

На цей час аудитори Харківської області змогли повернути державі 242,6 млн грн у вигляді грошей і матеріальних цінностей.

Після державних фінансових аудитів об'єктами контролю перевіряльники ввели 73 рекомендації. Загальна сума досягнутого економічного ефекту за результатами впроваджених рекомендацій склала понад 236 млн грн.

Також повідомляється, що за недотримання податкового законодавства адміністративну відповідальність отримали 124 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної залучили 7 осіб, звільнили одного чиновника.

За порушення бюджетного законодавства, аудитори Харківської області застосували 38 фінансових санкцій. Щоб відшкодувати втрати для прокуратури, і органів контролю аудитори ініціювали можливі 21 позов для цивільного суду.

Крім того, Північно-східний офіс Держаудитслужби пред'явив позов на суму майже 1 млн грн за відшкодуванням завданих місцевому бюджету збитків.

Правоохоронні органи отримали матеріали 21 ревізії. У підсумку вони відкрили 5 досудових розслідувань, вручили 6 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального злочину і матеріали одного аудиторського дослідження долучили до кримінального провадження.

picture
Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на повну аудиторську перевірку Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було недостатньо двох місяців і її продовжили ще два тижні. Аудиторську перевірку повинні завершити 23 вересня, її термін продовжили на 15 робочих днів. Перевіряти підприємство почали ще 6 липня, і повинні були завершити аудит 1 вересня. Минулого тижня заступник директора департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук припускав, що комісія не закінчить до цього терміну.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися