У Харківській області перестануть виробляти цукор

Вирощування цукрових буряків сильно ускладнилося через погодні умови

У Харківській області агропромисловий холдинг зі столиці "Астарта-Київ" виставив на продаж два своїх підприємства з виробництва цукру. Про це повідомив генеральний директор "Астарти" Віктор Іванчик в інтерв'ю НВ.

Він розповів, що компанії минулого року в Харківській області довелося зупинити роботу "Савинського цукрового заводу", а в цьому на паузу став Новоіванівський завод. Співвласник підприємства назвав причини.

"Причина - навколо цих підприємств не вирощують цукровий буряк. Через погодні умови. Харківська область - одна з областей, де посуха відчувається найбільш гостро", - зазначив Іванчик.

Він додав, що заводи виставляють на продаж. Підприємець не озвучив умови майбутньої угоди.

"Це ринкові умови, я не хотів би вдаватися в ці деталі. Коли буде проведена операція, ринок про це дізнається", - заявив Віктор Іванчик і не виключив продаж активів до кінця року.

Довідка "Коментарів": "Астарта" - вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, потужності якого знаходяться в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу включені вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. Га і молочні ферми.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харківській області Валківський районний суд оголосив вирок двом чоловікам, які влітку 2019 року здійснили спробу рейдерського захоплення агрофірми" Маяк "у Валківському районі.


Читайте также