У Харкові суд задовольнив позов прокуратури з вимогою відновити пам'ятник архітектури

Мансарди не буде

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Харківської місцевої прокуратури № 2 до забудовника про відновлення пам'ятника архітектури, який знаходиться на вул. Гоголя, 2. Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

Товариство з обмеженою відповідальністю, власник мансардних приміщень, ще влітку 2020 почала будівельні роботи в будинку під виглядом кап ремонту. Але, по факту вони запустили реконструкцію у вигляді надбудови додаткових поверхів.

Будівництво велося без письмових дозволів уповноважених органів охорони культурної спадщини та ДАБК.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська місцева прокуратура № 2 подала позов до Харківського окружного адміністративного суду до забудовника про відновлення пам'ятника архітектури, розташованого по вул. Гоголя, 2 в Харкові. За вказаною адресою знаходиться будинок, який є пам'ятником архітектури та містобудування місцевого значення. Керівник місцевої прокуратури Едуард Новіков розповів, що влітку 2020 власник мансардних приміщень, товариство з обмеженою відповідальністю запустило будівельні роботи в будинку під виглядом капітального ремонту. Однак, за фактом, ведеться так звана реконструкція у вигляді надбудови додаткових поверхів.

Читайте также