У Харкові 69-річна жінка створила банду: Підробляли медичні довідки для водіїв (ФОТО)

Харківські силовики викрили людей, які підробляли довідки

У Харкові викрили угруповання, яке підробляла медичні довідки про придатність водіїв до керування автомобілями. Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Поліціянти встановили, що організатором групи була 69-річна жінка. Через зв'язки в медустановах, вона отримала персональні дані медиків та їхніх дипломів. Ці дані жінка внесла в службову документацію, яку подала для отримання ліцензії на заняття лікарською практикою. Фальшиві довідки члени групи продавали в медичних установах, автошколах та автопарках Харкова.

Надалі, щоб уникнути підозр з боку покупців про недостовірність довідок, члени злочинної групи виготовили кілька підроблених кліше, якими запевняли медичні довідки. Правопорушники налагодили широку мережу збуту підроблених довідок в медичних установах, автошколах, а також автопарках міста. Члени банди діяли відкрито, особливо не приховуючи факт торгівлі бланками медичних документів. За попередніми даними, вони встигли виготовити кілька сотень фальшивих довідок.

Під час обшуків за місцем роботи та в приміщеннях фігурантів, за результатами яких вилучили готові до видачі медичні довідки, незаповнені бланки, печатки та штампи медичних установ, записи чорної бухгалтерії. Також були виявлені та вилучені отримані від продажу липових довідок 140 700 гривень 26 911 доларів і 9 640 євро.

Трьом членам групи повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 статті 368-3 Кримінального кодексу України (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). Фігурантам загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Читайте также