На Харківщині чоловік знайшов коноплю, зірвав її та відніс додому: Суд звинуватив в зберіганні «особливо небезпечної наркотичної речовини»

Суд звинуватив чоловіка в зберіганні «особливо небезпечної наркотичної речовини»

иУ вересні 2020 року на околиці Барвінкове чоловік знайшов кілька дикорослих кущів конопель, зірвав їх та відніс додому. Там він висушив їх, подрібнив та помістив в полімерні пакети, які зберігав у гаражі та на кухні Відповідну справу опублікували 17 березня 2021.

Силовики 9 листопада провели обшуки у чоловіка вдома та вилучили канабіс разом з саморобним пристроєм для куріння. За даними правоохоронців, загальна маса в перерахунку на суху речовину становить - 76,768. Відзначається, що чоловік зберігав коноплю виключно для себе. Цікаво, що перед приходом поліції до чоловіка прийшов друг, разом з яким вони покурили "особливо небезпечний наркотичний засіб".

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області визнав чоловіка винним на підставі частини 1 статті 70, частини 1 статті 72 КК за сукупністю кримінальних правопорушень. Йому призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Однак відповідно до вимоги статті 75 КК України його звільнили та призначили випробувальний термін - 3  роки. Також суд виписав штраф в 1961 гривню та 40 копійок.

Нагадаємо, харківські поліціянти за добу, 14 березня, зловили 10 осіб, у яких при собі були заборонені речовини. За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів передбачена кримінальна відповідальність.


Читайте также