Під Харковом масова загибель риби - у воді знаходять мертвих бобрів (ВІДЕО)

Точна причина екологічної катастрофи поки невідома

У місті Балаклія Харківської області в водоймі помічений мор риби. Крім того, у воді виявили мертвих бобрів. Відповідний відеоролик зняли очевидці, опублікував відео Telegram-канал "Харків 1654".

"Екологічна катастрофа в області. У воді дохне риба, бобри та інша живність. Балаклія", - сказано в публікації.

Причина, за якою гине риба і тварини, не вказується. Однак автори поста впевнені, що це сталося "через людей".

Нагадаємо, що в харківському Саржиному Яру помирає форель. Відповідні фотографії опублікували в соцмережах. Потрібно відзначити, що форель - північна риба і для неї максимально комфортна температура повинна становити не більше 26 градусів. У природі вона могла б поплисти на глибину, але там дуже дрібна водойма.

Видання "Коментарі" також повідомляло, що в водах Основ'янського озера виявили небезпечні бактерії, в зв'язку з чим фахівці не рекомендують там купатися. Так, в лабораторному центрі відзначили, що в Основ'янському озері в Харкові зміст лактозопозитивних кишкових паличок знаходиться на рівні 9500, при тому, що норма на літр - 5000. Через це фахівці не радять купатися в даній водоймі.

У матеріалі нашого порталу також можна прочитати, що в смт Бабаї люди знову (вже в десятий раз) зібралися, щоб очистити річку Уди від сміття. Про це розповів активіст Артем Приходько на своїй сторінці в Instagram. За словами Артема, люди вже розчистили третій сміттєвий "острів" довжиною 170 метрів, а загальна маса сміття склала 45 тонн. За суботник люди прибрали 300 метрів річки і виловили з водойми 65 тонн сміття (70% від загального обсягу). 


Читайте также