На Харківщині поліція викрила групу наркозбувачів

Діяльність злочинного угруповання організував 22-річний житель Лозівського району

Правоохоронці викрили групу наркозбувачів, які тривалий час діяли в Лозівському районі Харківської області.

За даними "главку", діяльність злочинного угруповання організував 22-річний місцевий житель. Він розподілив ролі між учасниками, особисто організовував постачання наркотичних речовин в місто Лозова, контролював надходження грошових коштів на карткові рахунки, їх подальший розподіл між учасниками. Серед його спільників - троє неповнолітніх та 35-річний чоловік.

Відзначається, що в лютому минулого року в поліцію надійшла інформація про те, що невідомі на території міста Лозова поширюють наркотичні засоби шляхом "закладок" через Інтернет-магазин.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів 13 березня поліцейські викрили злочинну банду. Правоохоронці встановили, що фігуранти, в цілях конспірації злочинної діяльності, постійно змінювали номери мобільних телефонів, користувалися значною кількістю мобільних терміналів, розмови вели в завуальованій формі. Для отримання готівкових коштів від збуту наркозасобів зловмисники використовували електронні гаманці та карткові рахунки банків України, в тому числі оформлені на інших осіб.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників, а також у гаражних приміщеннях поліцейські вилучили мобільні телефони, SIM-карти різних мобільних операторів, банківські картки, електронні ваги, ноутбук, близько 1000 пакетів з фіксатором для фасування, рекламні наклейки магазину в кількості 100 штук , психотропну речовину PVP.

Крім того, один з співучасник повідомив поліцейським 16 місць зроблених ним напередодні "закладок" психотропної речовини PVP. Проведеними оглядами зазначені закладки видалені.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

У даний час 22-річному організатору злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину і судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави.

Вирішується питання про повідомлення про підозру іншим викритим учасникам групи і обрання їм запобіжного заходу, а також накладення арештів на вилучені кошти та інше майно учасників групи.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що на Харківщині в Лозовій повернули на колишнє місце меморіальну дошку маршалу Родіону Малиновському.


Читайте также