У Харкові облаштовують комфортні “пункти незламності”: подробиці

Станом на 14 грудня у Харкові розгорнуто понад 300 “пунктів незламності”

У Харкові Товариство Червоного Хреста України доукомплектувало четвертий пункт обігріву. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Пункт оснастили ліхтарями, мікрохвильовою піччю, розкладушками, матрацами, повербанками та посудом.

У тимчасові прихистки волонтери найближчим часом доставлять медикаменти та засоби гігієни.

Голова Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Костянтин Башкіров розповів про підготовку комфортних “пунктів незламності” в кожному районі Харкова, адже у будь-який момент електроенергію у місті можуть вимкнути надовго. У пункти передають усе необхідне - мінімальний запас гігієнічних засобів також їжу, мікрохвильовки, спальні місця.

Харківський міський голова Ігор Терехов подякував благодійникам за співпрацю. Очільник міста також зазначив, що у “пунктах незламності” необхідно увімкнути радіоприймачі, де вони наявні. Це слугуватиме альтернативним способом отримання інформації на випадок тотального блекауту. 

Ігор Терхов розповів, що пункти обігріву обладнані дровʼяними пічками, генераторами, можна підзарядити телефони. Пункти працюють і зараз, і коли в районах тривають віялові відключення світла, люди можуть тут знаходитися. Влада міста планує звернутися до “Укртелекому”, щоб забезпечити пункти радіозвʼязком.

У міській раді повідомили, що станом на 14 грудня у Харкові розгорнуто понад 300 “пунктів незламності”. У частині з них з 1 грудня містян безплатно годують гарячими обідами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у “пунктах незламності”, розгорнутих у Харкові, містяни можуть не тільки зігрітись, випити чаю, підзарядити гаджети, але й отримати кваліфіковану психологічну підтримку та психологічні консультації фахівців.

Читайте также