Харків'ян запрошують на фестиваль: подробиці

Захід буде присвячений Володимирові Вакуленку

У Харкові 21 березня відкриється щорічний фестиваль “Читання на драбині”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. Харківський літературний музей запрошує містян приєднатися до заходу.

Організатори повідомили, що  музей вперше відкриє двері для відвідувачів після повномасштабного вторгнення. Захід буде присвячений Володимирові Вакуленку - українському письменнику, вбитому під час окупації Ізюмщини. 

21 березня о 17:30 можна буде переглянути щоденник письменника та послухати розповідь співробітниці музею Тетяни Ігошиної, яка його дослідила. А українська письменниця та документаторка воєнних злочинів Вікторія Амеліна розповість про те, як знайшла щоденник у вересні 2022 на звільненій Ізюмщині.

О 18:00 стартує традиційне “Читання на драбині”. У рамках заходу прозвучать вірші Володимира Вакуленка з нової збірки, яку готує до друку видавництво “Віват”.

22 та 23 березня, з 11:00 до 17:30, можна буде ознайомитися зі щоденником письменника та послухати коментар від співробітниці літмузею.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у територіальному центрі надання соціальних послуг Київського району провели акцію “Зігріємо світ у променях добра”. Співробітники та підопічні терцентру протягом зими в’язали шкарпетки та светри, плели маскувальні сітки, а також шили білизну для захисників. У терцентрі розповіли, що жінки хотіли допомогти й віддати частинку материнського тепла хлопцям і дівчатам, які боронять Україну. У міській раді зазначили, що ініціатива буде продовжена. Як долучитися до ініціативи, читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися