На Харківщині провели публічний захід: що презентували

Незвично багато гостей приймала бібліотека

У Публічній бібліотеці Лозової відбулася презентація книги віршів і прози Віри Чуркіної-Басюк. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Друга збірка книги  "…А сіяти треба любов", вийшла у 2023 році. 11 жовтня у Лозівській Публічній бібліотеці авторка презентувала твори та ділилася чим надихалася під час їх написання. Книгу "…А сіяти треба любов" готувала більше десятка років. У ній радість і жаль спричинені обставинами життя, безмежна любов до природи, до рідних людей до України.  

"Ці вірші можна читати, слухати,  співати. Тут зібраний мій дивосвіт, юність, роздуми і дуже багато любові, - з захопленням розповідає Віра Гнатівна. - Любов…  Любов в усьому, що мене оточує – у колоску, травиночці, ромашці, росиночці. Я завжди прагнула любити людей, сіяти і множити любов у світі. І особливо любов необхідна у роки війни бо без цього неможливо пережити це велике всенародне горе", - розповіла пані Віра.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про розпродаж видання книги харківського письменника, вбитого окупантами. Наклад книжки "Я перетворююсь... Щоденник окупації" Володимира Вакуленка, якого армія РФ вбила під час окупації Ізюмщини, розкупили за три тижні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Культура". Щоденник Володимира Вакуленка презентували 22 червня цього року в Києві на "Книжковому Арсеналі". До примірників видання ввійшли щоденник окупації, тексти колег і друзів, фотографії деокупованої Ізюмщини, вірші Володимира Вакуленка для дітей і дорослих. Передзамовлення на книгу було доступне з 4 серпня. "Це добра нагода не лише ще раз сказати про те, як росіяни знищують українську культуру та українських митців, але і нагадати, які ми сильні, коли об'єднані. Та, звісно, подякувати українцям за таку потужну підтримку", — кажуть у видавництві Vivat, що роздрукувало книгу. Представниця видавництва також наголосила, що 100% від продажів першого накладу передадуть матері Володимира Вакуленка.

Читайте также