У Харківській області закривають колонію, ув'язнених перерозподілять

Закриті зони законсервують

Дергачівську виправну колонію №109 закривають. Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Висоцька.

"Засуджені будуть переміщені в інші установи виконання покарань, як правило, з кращими умовами утримання. Незабаром персонал цих установ виконання покарань буде звільнений, їм запропонують роботу в найближчих установах або міжрегіональних управліннях міністерства юстиції України", — повідомила заступник міністра.

Чиновниця додала, що закриті колонії законсервують.

"Це дозволить оптимізувати систему, зменшити витрати — поточні і капітальні витрати на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби. Ми анонсували і підтверджуємо, що майнові комплекси, в яких були розміщені умови виконання покарань, підлягають консервації. Будемо пропонувати інвесторам, для того, щоб покращити нашу інфраструктуру, в тому числі, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори", — розповіла Висоцька.

Довідка "Коментарів": Дергачівську виправну колонію № 109 із сільськогосподарським профілем виробництва заснували в 1992 році. Вона розташована в селі Двуречный Кут (Дергачівський район). Ця колонія мінімального рівня безпеки з полегшеними умовами тримання для осіб, які засуджені вперше за злочини, вчинені з необережності, злочини невеликої та середньої тяжкості. Планове наповнення установи - 180 осіб. Чисельність працівників колонії - 129 штатних одиниць.

Нагадаємо, у Харкові затримали одного з командирів відділення ДУ "Диканівську виправна колонія № 12", який продавав наркотики.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися