Харків’янка отримала Grammy (Відео)

Піаністка Надія Шпаченко, яка народилася у Харкові, отримала одну з головних музичних премій світу Grammy

Харків’янка Надія Шпаченко отримала Grammy 2020 за кращий альбом класичної музики. На своїй сторінці у Facebook піаністка подякувала всім, хто разом з нею працював над збірником-переможцем The Poetry Of Places та підтримував цей альбом, передають "Коментарі. Харків".

"У мене ще не було секунди, щоб затамувати подих, це так нереально і я плаваю в повітрі!", - написала Надія Шпаченко.

Статуетку піаністка отримала у неділю, 26 січня, на 62-ій церемонії вручення однієї з головних музичних премій світу Grammy. До збірки увійшли нові сольні твори піаністки, які вона виконала разом з колегами.

 

Надія Шпаченко народилася у Харкові. На фортепіано почала грати у 5 років. Виступала з симфонічним оркестром. У 1991 році з матір'ю переїхала до Ізраїлю. Згодом до США. 

Зараз вона професор музики в Каліфорнійському державному політехнічному університеті в Помоне. У США вона відома як виконавець сучасної музики на фортепіано.

На Grammy 2020 Надія Шпаченко номінувалася одразу у двох категоріях – номінаціях "Кращий збірник" та "Продюсер року в класичній музиці".

Раніше "Харків. Коментарі" писали, що харківські афро-українки з хіп-хоп групи Fo Sho змагатимуться за участь в Євробаченні 2020.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися