У Харкові відкриють два нових пам'ятники іноземним філософам - за чий рахунок

Культурні проєкти покликані зміцнити міжнародні зв'язки міста

У Харкові планують відкрити пам'ятники двом азербайджанським мислителям, одному казахському та українському. Про деталі культурного розвитку міста розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

За клопотанням Почесного консульства Азербайджану міськрада погодила встановлення пам'ятника азербайджанському класику поезії, філософу та мислителю середньовіччя Нізамі Гянджеві. Відповідне рішення було ухвалила топонімічна комісія Харкова.

Ще рік тому посольство Азербайджану домовилося із тодішнім мером Харкова Геннадієм Кернесом про те, що у місті створять парк імені азербайджанського філософа. Проте домовленості були попередніми, і наразі їх довелося поновити. Втім, про відкриття парку поки не йдеться. Сам пам'ятник планують встановити на площі Фейєрбаха.

Окрім цього у Сквері мислителів на Полтавському Шляху, 22 буде встановлена культурна композиція з трьох фігур філософів різних народів: українського Григорія Сковороди, казахського Абая Кунанбаєва та азербайджанського Мірзи Фаталі Ахундова. Ініціатива встановлення пам'ятного знаку надійшла від Почесного консульства Казахстану.

Фінансування обох пам'ятників відбуватиметься внаслідок ініціаторів їхнього створення.

У Міськраді сподіваються, що ці культурні проєкти зможуть зміцнити та розвинути міжнародну співпрацю міста з цими країнами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові у фармацевтичному університеті заклали капсулу часу, присвячену майбутнім поколінням. Вона встановлена на вулиці Пушкінській біля головного корпусу НФАУ.

Читайте также